LLIURAMENT PREMIS CIUTAT DE TORRENT 2018

Un any més, el passat dia 22 de novembre, a la Casa de la Cultura de Torrent, se va celebrar l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Torrent, que arriba a la seua XVI edició.

A més a més, aquest any fa vint anys de la creació dels premis, una data significativa i celebrada.

El guanyador de la categoria de narrativa juvenil, Marcos Morales Peláez, jove i prometedor, amb la seua obra "A nou pedres de tu",va tindre unes paraules entusiastes i agraïdes amb la llavor rebuda dels seus mestres per a fer de l'escriptura una passió i un goig.

El premi finalista d'aquesta categoria, Ivan Carbonell Iglesias, una pluma ja coneguda i premiada en el passat, amb la seua obra "El senyor de la guerra", parlà de la seua íntima i cercana relació amb la ciutat de Torrent, a la que sempre torna amb sentiments entranyables i bons records.

Per altra banda, la guanyadora en la categoria de poesia, Consol Martínez Bella, que conjuga el text i la fotografia amb sensibilitat, va convèncer al jurat amb la seua obra "Instantànies", en un gènere literari sempre dificil i mai suficienment valorat i recolçat.

El jurat que va fallar el premi en aquesta edició ha estat format per la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, Josep Palomero, vicepresident de l’AVL, el recent premi de les Lletres Valenciaes per la Generalitat Valenciana, Vicente Muñoz Puelles, la escriptora Maluy Benet i el poeta Berna Blanch, a més de la representant de Caixa Rural, Mª. Teresa Anchel.

En un acte especial per la celebració dels vint anys dels premis, conduït per Carles Cano i amb l'assistència de guanyadors i finalistes d'altres edicions, es va viure, una vegada més, una vesprada emotiva i de reencontres, amb la mirada posada al futur, per altres vint anys més.

Podeu veure un video conmemoratiu fent clic ací.


Encetem ja la publicació de les obres guardonades que podreu tobar pròximament.

L'agraiment de Tabarca a tots el que ho feu possible i l'enhorabona als guanyadors.

Volver

Información de contacto

Pl. Alquería de la Culla, 4
Edif. Albufera Center
Oficina 104-B
46910 Alfafar (València)

(+34) 963 186 007

L-V de 8:00 a 14:00 h.