LLIURAMENT PREMIS CIUTAT DE TORRENT 2019Ahir dijous 14 de novembre, a la Casa de la Cultura de Torrent, se va celebrar l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Torrent, en la seua XVII edició.

El guanyador de la categoria de narrativa juvenil, Joan Carles Ventura, amb la seua obra "Estila el fil, Ariadna!". El guionista valencià (Sueca, 1978), va explicar que l'inspiració d'aquesta novela va vindre de la seua filla xicoteta i del llegat que deixarem als nostres fills, amb passatges que també li varem fer pensar en son pare i l'emocionaren.

El premi finalista d'aquesta categoria enguany va a anar a Vicent Sanhermelando, amb "Quan encara podiem somniar". L'autor que ja ha publicat a Tabarca Llibres (Diari del pare, Un pont sense baranes, El café de la malva) i que ja ha obtingut diversos premis, inclós el finalista dels Ciutat de Torrent, fa anys, va endavantar que el seu nou títol és una novel·la romàntica d'aventures i amors juvenils, situada en el context històric de la Guerra de Successió.

Per altra banda, el guanyador en la categoria de poesia, Francesc Pastor i Verdú, amb "Nus de Somnis" va expressar que, en el seu càs, escriure poesia és una necessitat vital i que la seua lectura deuria ser, cada dia més, un acte de goig i aliment per a la sensibilitat i la esència de l'esser humà. Hi ha que continuar lluitant per a que es llixca poesia.

El jurat que va fallar el premi en aquesta edició ha estat format per la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, Josep Palomero, vicepresident de l’AVL, el recent premi de les Lletres Valenciaes per la Generalitat Valenciana, Vicente Muñoz Puelles, la escriptora i professora Joaquina Barba i el poeta Berna Blanch, a més de la representant de Caixa Rural, Mª. Teresa Anchel.

En un acte emotiu, en el que se va fer un xicotet i mereixcut homenatge a la figura de Llorenç Giménez, recentment desaparegut i mai oblidat, també se varen llegir fragments de les obres premiades així com de l'obra premiada al 2017 "Res a amagar".

Encetem ja la publicació de les obres guardonades que podreu tobar pròximament.

L'agraiment de Tabarca a tots el que ho feu possible i l'enhorabona als guanyadors.

Tornar

Informació de la botiga

Pl. Alquería de la Culla, 4
Edif. Albufera Center
Oficina 104-B
46910 Alfafar (València)

(+34) 963 186 007

L-V de 8:00 a 14:00 h.